Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68

Recension - Skiva

Blackmore's Night
Winter Carols, 2006
Skivbolag: AFM Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-12-19
Hemsida: www.blackmoresnight.com

Jag måste erkänna att jag frustade som en häst av skratt när jag fick reda på att det fallit på min lott att recensera Richie Blackmores Blackmore’s Night. Tillråga på allt skulle det handla om en promoskiva för den julskiva som släppes i slutet på november. Omsorgsfullt plockade jag fram alla mina finaste sågar och de mest giftdrypande sarkasmerna för att ha redo till hands. Döm då av min förvåning när jag fick lägga tillbaka minst hälften av mina verktyg.

”Winter Carols” innehåller låtar i storgalleriformat som man förmodligen kan höra i alla större affärskomplex på de brittiska öarna, men ändå med en lite annan approach. Det är bombastiskt med bjällror, kyrkklockor, orglar och körer, Candice Nights sagolika stämma passar väl in i den minst lika sagolika och drömska ljudbilden. För det är just sagor jag kommer att tänka på när jag lyssnar på Blackmore’s Night. Irländska folksagor med pysslingar och … ja, vad det nu har i sina folksagor.

Sedan försvåras bedömningen av det faktum att jag bara har en promoskiva att röra mig med. Singellåten Christmas Eve finns med som radioversion och som musikvideo (live med en otrolig krystad digital snöram runt hela alltet), som julhandelsjullåt är den väl inte fy skam kanske. Den fyller sitt syfte om jag säger så. Resterande tre låtar får jag bara i nerfadeversion, men visst är det bombastiska och sagolika kvar. Blackmores Night klarar balansgången mot det banala med nöd och näppe, men kapitalismmusik är det inte mindre.

Dela p Facebook Dela p Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner